Alfa lipoinska kiselina, Cink i karnozin u unapređenoj formulaciji

__________________________

NURONORM je inovativan dodatak ishrani koji sadrži alfalipoinsku kiselinu, Zn, L-karnozin i kompleks vitamina B grupe.

 

Alfalipoinska kiselina se zahvaljujući svojoj hemijskoj strukturi dobro distribuira i u vodenoj sredini i u masnom tkivu i tako štiti ćelije čitavog organizma od štetnih uticaja slobodnih radikala.

U organizmu ima višestruku ulogu:

neutrališe slobodne radikale i tako sprečava oštećenje ćelije;

učestvuje u obnavljanju drugih antioksidanasa kao što su vitamini C i Ei koenzima Q10, kada je njihov kapacitet tokom odvijanja fizioloških procesa iscrpljen;

povećava sintezu glutationa, koji je neophodan za eliminaciju štetnih materija iz organizma.

Smatra se da alfalipoinska kiselina sprečava ili usporava mnoge inflamatorne, degenerativne i metaboličke procese u organizmu i da deluje analgetski.

Cink u organizmu doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sistema, zaštiti ćelija od oksidativnog stresa, smanjuje rezistenciju na insulin i neophodan je element za izgradnju proteina.

L-Karnozin pomaže normalnom funkcionisanju ćelija i pokazuje sposobnost da podmladjuje ćelije koje se nalaze u procesu starenja i time immože povratiti normalnu funkciju tj produžiti im život.

Zbog različite farmakokinetike sastojaka tableta NURONORMa je proizvedena po jedinstvenoj tehnologiji dvoslojne tablete.Jedan sloj sa brzim oslobađanjem 200mg alfa lipoinske kiseline; 7,5 mg Cinka; 165mg L-karnozina i kompleksa vitamina B I dugi sloj sa produženim oslobađanjem 400mg alfalipoinske kiseline u 24h. Time su omogućeni najbolja bioraspoloživost svih aktivnih komponenata i duže održavanje terapijske koncentracije alfa lipoinske kiseline.